Site icon Swami Maitreyi

Om Swami Maitreyi

Swami Maitreyi kom i kontakt med yoga i mitten av 80-talet då hon bodde i Uppsala. Hon började på Satyananda yogacenter i Uppsala som drevs av Swami Nirvikalpananda och Swami Omananda. Hon gick deras första yogalärarutbildning från 1986-1990. Under flera år undervisade hon på Satyananda yogaskolorna i Uppsala och i Stockholm, på privata företag och på rehabilitering centers för kvinnor med drog och alkohol problem.

År 1992 reste hon till Indien och Bihar School of Yoga för att delta i en 6 månaders sannyas kurs ledd av Swami Niranjananda Saraswati. Hon hade en önskan att fördjupa sin förståelse av yoga som yogalärare men framförallt sin egen inre upplevelse av yoga. Efter kursen bestämde hon sig för att stanna i ashramet och fortsätta en intensiv träning i yoga och sannyas under sin guru Swami Niranjanandanas direkta guidning.

År 1993 blev hon initierad i Dashnam sannyas ordern och fick namnet Swami Maitreyi Saraswati. Hon tog beslutet att dedikera hela sitt liv till sannyas och att arbeta för sin gurus mission. I 15 år bodde hon och arbetade i ashramet för sin guru och för att fördjupa sin egen andliga  utveckling och förståelse.

Mellan 2006-2009 reste hon till Sverige och till Satyananda ashram i Grekland där hon bodde på ashramet både i Sverige och i Grekland och höll kurser och seminarier.

Mellan 2009-2019 var hon stationerad i Bogotá, Colombia på den sydamerikanska Satyananda Yoga Akademin. Hon höll yogaklasser och kurser i Bogotá och var en av lärarna i fördjupningskursen Yogic studies och reste till olika delar av landet för att hålla olika kurser och seminarier. Hon reste också till de andra Satyananda yogaskolorna i Sydamerika och höll vidareutbildningar för Satyananda yogalärare i Brasilien, Uruguay, Argentina och Chile.

Hon har fortsatt att hålla kontakt med Satyananda yoga gruppen i Sverige och även spenderat några månader i ashramet i Indien varje år för att fortsätta sitt arbete och träning där.

Sedan 2020 är hon tillbaka i Sverige och Europa. För närvarande bor hon i Sverige och håller kurser för Satyananda yoga i Sverige, för den Europeiska Satyananda Yoga Akademin (SYAE) och online kurser i egen regi.

Du är välkommen att kontakta Swami Maitreyi om du har några frågor.

Exit mobile version